Banánová kaše

Mezi mé oblíbené snídaně patří banánová kaše, kterou si připravíte během 5 minut a načerpáme energie na celé dopoledne.

Banány

Obsahují vitamin B6 a malé množství tryptofanu, látky, která podporuje psychické uvolnění. Toto ovoce může zároveň organismus chránit před srdečními onemocněními, mrtvicí a určitými obtížemi trávicího traktu.

Tepelnou úpravou banánů se částečně ničí vitamin B6, takže pro zlepšení nálady lépe poslouží banány syrové. Zato pokud byste potřebovali získat více pektinu (rozpustná vláknina, která prospívá srdci a pomáhá tišit průjem), zvolte raději banány tepelně zpracované.

Ingredience pro 2 osoby

  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce kokosové smetany
  • 2 banány
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžíce chia semínek
  • voda
  • 80 g vloček jemných
  • skořice
  • Aktuální ovoce dle ročního období na dozdobení.

Postup

  1. Banán, zakysanou smetanu, kokosovou smetanu, lněné a chia semínka rozmixujeme s 2dc vody.
  2. Rozmixovanou směs vložíme do hrnce a přidáme vločky.
  3. Kaši na mírném plamení zahříváme a mícháme, dokud kaše nezhoustne a jakmile začne vařit je hotovo.
  4. Hotovou kaši posypeme skořicí, ovocem a můžeme přidat kousek másla.

Foto Mirrin Danish