Je vynikajícím zdrojem důležitých antioxidantů, a to betakarotenu a vitamínu C. Růžičková kapusta je po brokolici nejbohatší zeleninou na antioxidačně působící vitamin E.
Kromě toho kapusta obsahuje železo a vitamín B9, známý také jako kyselina listová. Obě látky příznivě ovlivňují tvorbu červených krvinek v lidském organismu. Netřeba zapomenout ani na vápník, právě kapusta ho obsahuje nejvíce ze vší zeleniny.
Díky glukosinulátům vykazuje i proti rakovinové účinky.
1. Nakrájíme cibuli na plátky a necháme na pánvi s přepuštěným máslem zezlatovět.
2. Nakrájenou mrkev, kapustu přidáme k cibuli a restujeme zhruba 10 minut.
3. Poté přidáme ke směsi 1 dcl vody a dusíme dokud kapusta a mrkev nezměkne.
4. Před koncem přidáme uvařenou cizrnu, libeček, kurkumu a himalájskou sůl.