Na korpus
- 170 g lískových ořechů
- 170 g ovesných vloček
- 130 g zlatého sirupu (javorový sirup, med, rýžový sirup..)
- 90 ml extra panenského kokosového oleje
- špetka soli
Náplň
- 200 g bobulovitého ovoce (já použila ostružiny)
- 6 ks banánů
- 1 lžičku zlatého sirupu
- 2 lžíce strouhaného kokosu
Kompot
- 250 g bobulovitého ovoce (já použila ostružiny)
- 30 g třtinového cukru
- citronová kůra a citronová šťáva
Postup
Začněte obložením kulaté formy s volným dnem (hluboké 7,5 cm, průměr 20cm) pečícím papírem a lehce namažte základnu a boky formy.
Na velkou pánev vložíme lískové ořechy a ovesné vločky. Opékáme cca 5 minut, dokud nezačnou získávat zlatohnědou barvu, neustále míchejte, aby se ingredience pohybovaly.
Hotové opražené vločky a lískové ořechy vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou drobenku. Nyní přidejte kokosový olej a zlatý sirup a znovu rozmixujte, dokud se vše nespojí.
Směs dáme do dortové formy s pečícím papírem a zadní stranou lžíce vtlačíme do základny a 2,5 cm do výšky po stranách. Potom formu vložíme do mrazáku necháme vychladnout.
Připravíme si náplň tak, že vložíme do mixéru banány, zlatý sirup, bobulovité ovoce, kokos a vše důkladně rozmixujeme.
Vyndáme z mrazničky formu s korpusem a nalijeme do ni hotovou směs a vložíme zpět do mrazničky.
Tento ledový cheesecake je hotový, jakmile zmrzne cca za 5 hodin. Když jste připraveni k jídlu, připravíme si kompot z bobulovitého ovoce, třtinového cukru, citronové kůry a šťávy. Dáme na pánev a mícháme na středním ohni, dokud ovoce nezměkne. To by mělo trvat jen několik minut. Hotový kompot necháme vychladnout.
Vyndáme cheesecake z mrazáku, vysuneme jej z dortové formy a vložíme do servírovacího talíře. Navrch nalijeme hotový kompot a necháme jen pár minut, než začneme krájet ledový cheesecake.
Zbytek cheesecaku, co zbyde, uchováme v mrazáku.