Zmrzlinový cheesecake z ostružin

Zrmzlinový cheesecake

 Na korpus

  • 170 g lískových ořechů
  • 170 g ovesných vloček
  • 130 g zlatého sirupu (javorový sirup, med, rýžový sirup..)
  • 90 ml extra panenského kokosového oleje
  • špetka soli

Náplň

  • 200 g bobulovitého ovoce (já použila ostružiny)
  • 6 ks banánů
  • 1 lžičku zlatého sirupu
  • 2 lžíce strouhaného kokosu

Kompot

  • 250 g bobulovitého ovoce (já použila ostružiny)
  • 30 g třtinového cukru
  • citronová kůra a citronová šťáva

Postup

Začněte obložením kulaté formy s volným dnem (hluboké 7,5 cm, průměr 20cm) pečícím papírem a lehce namažte základnu a boky formy.

Na velkou pánev vložíme lískové ořechy a ovesné vločky. Opékáme cca 5 minut, dokud nezačnou získávat zlatohnědou barvu, neustále míchejte, aby se ingredience pohybovaly.

Hotové opražené vločky a lískové ořechy vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou drobenku. Nyní přidejte kokosový olej a zlatý sirup a znovu rozmixujte, dokud se vše nespojí.

Směs dáme do dortové formy s pečícím papírem a zadní stranou lžíce vtlačíme do základny a 2,5 cm do výšky po stranách. Potom formu vložíme do mrazáku necháme vychladnout. 

Připravíme si náplň tak, že vložíme do mixéru banány, zlatý sirup, bobulovité ovoce, kokos a vše důkladně rozmixujeme.

Vyndáme z mrazničky formu s korpusem a nalijeme do ni hotovou směs a vložíme zpět do mrazničky.

Tento ledový cheesecake je hotový, jakmile zmrzne cca za 5 hodin. Když jste připraveni k jídlu, připravíme si kompot z bobulovitého ovoce, třtinového cukru, citronové kůry a šťávy. Dáme na pánev a mícháme na středním ohni, dokud ovoce nezměkne. To by mělo trvat jen několik minut. Hotový kompot necháme vychladnout.

Vyndáme cheesecake z mrazáku, vysuneme jej z dortové formy a vložíme do servírovacího talíře. Navrch nalijeme hotový kompot a necháme jen pár minut, než začneme krájet ledový cheesecake. 

Zbytek cheesecaku, co zbyde, uchováme v mrazáku.