Máta pro zdravé zažívání

Končí měsíc květen a začíná vykvétat máta peprná neboli Mentha piperita. Tato rostlina má příznivé účinky na nervovou soustavu, neboť silice potlačuje citlivost nervových zakončení a mírní bolesti. Účinky máty podporují vylučování žluči, trávení, zabraňují nadýmání, tlumí křeče trávicího traktu, jsou osvěžující a působí protizánětlivě. Kromě toho napomáhají rychlejšímu spalování tuků a stimulaci metabolismu. Máta v kuchyni Silně aromatická máta se ideálně...

Celý článek

S láskou přepuštěné máslo

Už naši moudří předci používali přepuštěné máslo neboli Ghí a to zejména kvůli dlouhé trvanlivosti. Avšak největší úspěch slaví v Indii. V Ajurvédě je považováno jako elixír života a je nejvhodnějším tukem pro teplou kuchyni. Přepuštěním másla dojde k oddělení čistého mléčného tuku od dalších složek jako je laktóza, kasein a voda. Díky tomu má Ghí vyšší bod přepalování až 250 °C...

Celý článek

Zdravé domácí müsli

Proč domácí müsli? Jelikož v dnešní době v obchodě nenaleznete vhodné müsli, protože většina z nich obsahuje spoustu rafinovaného bílého cukru, nezdravého oleje či pšenici, je nejlepší variantou upéct si sám doma zdravější formu tohoto na vitamíny a minerály bohatého pokrmu, který obsahuje spoustu ořechů a semínek. Ty jako taková jsou pro naše zdraví velmi prospěšná, protože obsahují již výše zmíněné...

Celý článek

Na co se můžete těšit?

Na zdravé recepty, které budou připravované z čerstvých surovin a podle ročního období. Recepty budou jednoduché a inspirativní pro každého, kdo chce zdravě vařit.    

Celý článek